1 active alert.
10 november, 2016 -

De inreisbepalingen voor Canada zijn gewijzigd. Zorg dat u over alle vereiste documenten beschikt voordat u op reis gaat.

Naast een geldig paspoort hebt u het volgende nodig:

  • een geldige Electronic Travel Authorization (eTA)*, of:
  • een geldig visum, of
  • een geldige permanente verblijfsvergunning.

Zie Canada.ca/eta voor de volledige details. 

*Houders van een geldig Canadees paspoort, een Canadese permanente verblijfsvergunning of een Canadees visum, alsmede staatsburgers van de VS, komen niet in aanmerking voor een eTA en dienen hun originele reisdocument te overleggen.

Paspoorten - Reisdocumenten

Hier vindt u alle informatie die u nodig hebt om vast te stellen welke documenten u voor uw reis nodig hebt.

Internationale vluchten

Alle passagiers moeten, ongeacht hun nationaliteit of bestemming, bij hun reisagent of een consulaat van het land dat ze willen bezoeken nagaan wat de actuele inreisbepalingen zijn.

Conform het Advance Passenger Information System (APIS) dat in de meeste landen is doorgevoerd, wordt op alle vluchten de volgende informatie gevraagd:

  • Volledige naam (zoals in het officiële reisdocument)
  • Geboortedatum
  • Nationaliteit
  • Geslacht
  • Nummer van reisdocument
  • Vervaldatum van reisdocument
  • Volledig bestemmingsadres (alleen voor reizen naar de Verenigde Staten)

Air Transat voldoet bovendien aan alle voorschriften van het Secure Flight Program.

Aangezien wij graag willen dat uw reis probleemloos verloopt, adviseren wij ALLE passagiers met klem met een geldig paspoort te reizen (zelfs naar bestemmingen waar een identiteitsbewijs een aanvaardbaar alternatief is).
 

Binnenlandse vluchten

Voor vluchten binnen Canada wordt de identiteit van alle passagiers van 12 jaar en ouder voor alle vervoerders bovendien van te voren gescreend volgens het Passenger Protect-programma van Transport Canada en moeten deze passagiers het volgende kunnen tonen:

  • Eén geldig door de overheid afgegeven identiteitsbewijs MET FOTO, waarop de naam, de geboortedatum en het geslacht van de passagier vermeld staan,
    OF
  • Twee geldige door de overheid afgegeven identiteitsbewijzen zonder foto, waarvan er één de naam, de geboortedatum en het geslacht van de passagier vermeldt.

Deze documentatievoorschriften gelden specifiek voor Passenger Protect en VERVANGEN NIET de inreisbepalingen van uw land van bestemming als u internationaal reist. Het is uw verantwoordelijkheid om alle documenten (inclusief die voor baby´s en kinderen) beschikbaar te hebben die door de autoriteiten in uw land van bestemming worden gevraagd.

Ga voor meer informatie naar de volgende websites:

Canadees ministerie van buitenlandse zaken: landrapporten
Ambassades en consulaten over de hele wereld
Openbare veiligheid in Canada

Reist u naar Canada? De inreisbepalingen zijn gewijzigd. Controleer of de bepalingen op u van toepassing zijn.

Naast een geldig paspoort hebt u het volgende nodig:

  • een geldige Electronic Travel Authorization (eTA)*, of:
  • een geldig visum, of
  • • een geldige permanente verblijfsvergunning
*Reizigers zonder Canadees paspoort, permanente verblijfsvergunning of visum zijn verplicht om bij de Canadese overheid een eTA te verwerven.

Deze nieuwe inreisbepaling geldt voor niet-Canadese staatsburgers voor wie geen visumplicht geldt die per vliegtuig naar Canada reizen.

Dit document dient bij het inchecken in combinatie met een geldig paspoort te worden getoond.

Houders van een geldig Canadees paspoort, een Canadese permanente verblijfsvergunning of een Canadees visum, alsmede staatsburgers van de VS, komen niet in aanmerking voor een eTA en dienen hun originele reisdocument te overleggen.

Hoe u een aanvraag indient
 

Reizigers moeten voordat zij naar Canada reizen, een eTA aanvragen door online een formulier in te vullen op Canada.ca/etaWill open in a separate browser window (alleen beschikbaar in het Engels).

Het volgende is nodig om via het onlineformulier een eTA-aanvraag in te dienen:

  • een geldig paspoort
  • een e-mailadres
  • een creditcard (de eTA kost CAD 7

Meestal wordt het verzoek om een eTA binnen enkele minuten goedgekeurd. Air Transat raakt reizigers sterk aan om de eTA bij het boeken van hun reis aan te vragen, en de status van de aanvraag te controleren op de officiële website van de Canadese overheid, op Canada.ca/etaWill open in a separate browser window (alleen beschikbaar in het Engels).

Alleenreizend of met één ouder, één voogd of een vriend: toestemmingsbrief

Documentatie

Minderjarigen moeten de juiste identificatiedocumenten bij zich hebben, zoals een geboorteakte, een paspoort, een identiteitsbewijs, een permanente verblijfsvergunning of een Certificate of Indian Status. Neem contact op met uw reisagent of een consulaat van het land van bestemming voor meer informatie over de actuele documentatievoorschriften.

Voor alle bestemmingen wordt met klem geadviseerd om kinderen onder de 18 die met slechts één ouder, alleen of met anderen reizen voor elke reis van een toestemmingsbrief te voorzien die door beide ouders of de wettelijke voogd is ondertekend. Deze brief moet de adressen en telefoonnummers vermelden waar(op) de ouders of de voogd kunnen worden bereikt. Gescheiden (wonende) ouders moeten wettelijke voogdij- of scheidingspapieren en/of een toestemmingsbrief meenemen wanneer ze naar Canada reizen.

Hieronder volgen de op dit moment bekende voorschriften voor minderjarige reizigers (deze kunnen zonder kennisgeving gewijzigd worden; neem contact op met uw reisagent of met het desbetreffende consulaat voor de actuele voorschriften van het land van bestemming):

Alle personen onder de 18 die een visum nodig hebben en als bezoekers naar het Verenigd Koninkrijk reizen, hebben een "Child Visitor"-visum nodig.

Neem voor meer informatie contact op met uw reisagent of ga naar de website van de UK Border Agency.

Minderjarigen van 5 t/m 14 jaar die van Italië naar Canada reizen op een Italiaans paspoort EN die alleen, met één ouder of met derden reizen

Om aan boord toegelaten te kunnen worden, moet wanneer deze kinderen worden ingecheckt een verklaring van toestemming worden overhandigd die door de afwezige ouder, beide ouders of de wettelijke voogd is ondertekend en van een stempel van de Italiaanse politie in de eigen woonplaats is voorzien. Passagiers zonder deze verklaring worden niet ingecheckt.

Ga voor meer informatie naar http://poliziadistato.it/articolo/191/.

Minderjarigen onder de 18 die de Dominicaanse Republiek alleen verlaten OF de Dominicaanse Republiek met een andere persoon verlaten dan waarmee ze zijn aangekomen.

Deze minderjarigen worden alleen aan boord toegelaten als ze een in het Spaans vertaalde brief met apostille hebben waarin toestemming wordt gegeven om de Dominicaanse Republiek te VERLATEN. De brief moet zijn opgesteld door beide ouders of door de andere ouder als het kind met slechts één ouder reist (die op dat moment als wettelijke voogd of verzorger optreedt), moet toestemming verlenen voor de reis en moet melding maken van de bestemmingen en reisdata. Als de regelingen in Canada worden getroffen, moet de brief van een apostille worden voorzien door de Dominicaanse vertegenwoordiging (ambassade of consulaat) die zich het dichtst bij de woonplaats van de ouder bevindt en in het Spaans worden vertaald. De vertaling en de apostille kunnen ook in de Dominicaanse Republiek worden geregeld.

Minderjarigen onder de 18 die niet met beide ouders reizen

Als een minderjarige onder de 18 niet met beide ouders reist, is een brief van de afwezige ouder vereist. Deze hoeft niet van een apostille te worden voorzien en moet bij aankomst en vertrek worden getoond. Ga voor meer informatie naar Government of Canada.

Vanaf 15 januari 2017 krijgt een minderjarige (onder de 18) die woonachtig is in Frankrijk (inclusief de Franse Antillen) en die niet wordt begeleid door een ouder of een persoon met ouderlijk gezag, geen toestemming om het land te verlaten zonder de zogeheten volmacht Autorisation de sortie du territoire (AST).

Om naar Canada te reizen moet de minderjarige over de volgende documenten beschikken:

1. Een geldig paspoort

2. Een AST die is ondertekend door een ouder of een persoon met ouderlijk gezag

3. Een fotokopie van de identiteitskaart of het paspoort van de ondertekenende ouder (moet geldig of minder dan 5 jaar verlopen zijn)

Ga voor meer informatie over de AST en voor het downloaden van het formulier naar de officiële website van de Franse overheid Will open in a separate browser window (alleen in het Frans).
 
Een eTA (elektronische reismachtiging) en toepasselijke visums zijn ook vereist om naar Canada te kunnen reizen.


Overstappen zonder visum kan worden toegestaan als er aan specifieke voorwaarden wordt voldaan. Deze mogelijkheid wordt op de volgende luchthavens geboden: Amsterdam, Athene, Brussel, Lamezia Terme, Parijs Charles-de-Gaulle, Rome.

Overstappen zonder visum is niet toegestaan op de volgende bestemmingen: Barcelona, Bazel, Bordeaux, Boedapest, Dublin, Faro, Lissabon, Lyon, Madrid, Malaga, Marseille, Nantes, Nice, Porto, Praag, Toulouse, Venetië, Zagreb.

Belangrijk om te weten
  • In het Verenigd Koninkrijk is overstappen zonder visumprocedures niet mogelijk aangezien transitvisa plaatselijk worden afgegeven.
  • Zowel e-tickets als papieren tickets zijn geldige reisdocumenten. Overstappen zonder visum is niet mogelijk met een onbevestigde reservering.
  • Als een permanente verblijfsvergunning vereist is voor overstappen zonder visum, moet deze geldig zijn.

Neem contact op met uw reisagent en/of een plaatselijk consulaat voor meer informatie.

Vluchten naar de Verenigde Staten

Als u naar de Verenigde Staten reist, moet u het volledige verblijfsadres (inclusief de postcode) in de Verenigde Staten opgeven. Als u overstapt op een cruiseschip, moet u de naam van het schip opgeven en de plaats/deelstaat waar u inscheept. U kunt de afhandeling versnellen door deze informatie tijdens het inchecken te verstrekken.

Vluchten van/naar de Verenigde Staten

Naast (APIS) is er het Western Hemisphere Travel Initiative (WHTI), dat een geldig paspoort of een ander geschikt beveiligd document verplicht stelt voor alle passagiers die per vliegtuig tussen een locatie op het westelijke halfrond en de Verenigde Staten reizen. Ga voor meer informatie naar CBP.gov en Canada Border Services Agency.

Visa Waiver Program (VWP)

Het Visa Waiver Program (VWP) biedt burgers van een aantal landen de mogelijkheid als toerist of voor zaken zonder visum maximaal 90 dagen in de Verenigde Staten te verblijven. Passagiers moeten wel in het bezit zijn van een retourticket. Alle VWP-reizigers moeten een machinaal leesbaar paspoort hebben, ongeacht hun leeftijd of het paspoorttype. Ga voor meer informatie naar travel.state.gov.

Electronic System for Travel Authorization (ESTA)

ESTA is een volledig geautomatiseerd elektronisch systeem waarmee passagiers die onder het Visa Waiver Program (VWP) vallen, worden gecontroleerd voordat ze aan hun reis naar de Verenigde Staten beginnen. ESTA-aanvragen mogen op elk gewenst moment vóór vertrek naar de Verenigde Staten worden ingediend maar VWP-reizigers wordt geadviseerd autorisatie aan te vragen zodra ze hun reis beginnen te plannen. Ga voor meer informatie naar Securing America’s Borders.

Air Transat Customer Service Plan en Contingency Plan

Air Transat heeft conform de voorschriften van het Amerikaanse Department of Transportation een Air Transat Customer Service Plan (klantenserviceplan) en een Air Transat Contingency Plan for Lengthy Tarmac Delays at U.S. Airports (noodplan voor langdurig oponthoud aan boord van toestellen op Amerikaanse luchthavens) ontwikkeld. De informatie in deze documenten geldt alleen voor reizigers die aankomen in of vertrekken uit de Verenigde Staten.

TSA Cares-initiatief voor passagiers die van/naar de Verenigde Staten reizen

Passagiers met een handicap, medische aandoening of andere bijzondere omstandigheden en hun begeleiders kunnen gebruikmaken van TSA Cares ter voorbereiding op de controleprocedure die aan de vlucht voorafgaat. Ga voor meer informatie naar Transportation Security Administration.

Hoewel we er alles aan doen om ervoor te zorgen dat de informatie op deze website correct en actueel is, kunnen wij de juistheid van de geboden informatie niet garanderen. Het is de verantwoordelijkheid van de passagiers om voor de juiste documenten voor hun bestemming te zorgen. Passagiers die onvoldoende of onjuiste documenten hebben, worden niet aan boord toegelaten.

Air Transat behoudt zich het recht voor passagiers om de volgende redenen te weigeren. De passagier:

  • heeft niet de juiste documenten voor het land van bestemming;
  • heeft een besmettelijke ziekte;
  • is onder invloed van alcohol, drugs of geneesmiddelen;
  • is agressief en/of onhandelbaar.

Belangrijk om te weten:

  • Passagiers die hun reis moeten onderbreken vanwege zoekgeraakte of gestolen reisdocumenten, komen niet in aanmerking voor een restitutie of vervanging.
  • Waar mogelijk worden tijdens vluchten van Air Transat of door uw reisagent/touroperator inreis- en/of douaneformulieren verstrekt.

Cruisepassagiers moeten een geldig paspoort kunnen overleggen, ongeacht de inreisbepalingen van het land waar ze hun zeereis beginnen.

Reistip


Voor meer informatie over paspoorten en visa, bezoek de website van de Belgische overhead .

Aangezien wij graag willen dat uw reis probleemloos verloopt, adviseren wij ALLE passagiers met klem met een geldig paspoort te reizen (zelfs naar bestemmingen waar een identiteitsbewijs een aanvaardbaar alternatief is).

Was deze pagina nuttig? Aanmelden is niet vereist.

Klik om ´ja´ te stemmen.

Klik om ´nee´ te stemmen.

1 0
Reden:


Deze website maakt gebruik van cookies. Door op ‘Doorgaan/Verder’ te klikken en gebruik te blijven maken van de Air Transat-website, gaat u akkoord met de gebruiksvoorwaarden en het gebruik van cookies. Meer informatie ›

Klik hier om het bericht te sluiten.