Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε αυτόν τον ιστότοπο, αποδέχεστε τα cookies που χρησιμοποιούνται, για παράδειγμα, για σκοπούς βελτίωσης της εμπειρίας περιήγησης και εξατομίκευσης του περιεχομένου του ιστοτόπου. Για περισσότερες πληροφορίες ή/και για να αλλάξετε τις τρέχουσες ρυθμίσεις σας για τα cookies, ανατρέξτε στην Πολιτική μας για τα cookies

Διαβατήριο - ταξιδιωτικά έγγραφα

Αυτή η ενότητα περιέχει όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε για να διασφαλίσετε ότι έχετε όλα τα απαραίτητα έγγραφα για να ταξιδέψετε.

Διεθνείς πτήσεις

Όλοι οι επιβάτες, ανεξάρτητα από την ιθαγένεια και τον προορισμό τους, πρέπει να απευθύνονται στο ταξιδιωτικό τους γραφείο ή το προξενείο της χώρας που επισκέπτονται για να επιβεβαιώνουν τις πιο ενημερωμένες απαιτήσεις εισόδου.

Σε συμμόρφωση με το σύστημα Πρόσθετων πληροφοριών επιβάτη (APIS) που εφαρμόζεται στις περισσότερες χώρες, συλλέγονται οι ακόλουθες πληροφορίες σε όλες τις πτήσεις:

  • Πλήρες όνομα (όπως αναγράφεται στο επίσημο ταξιδιωτικό σας έγγραφο)
  • Ημερομηνία γέννησης
  • Ιθαγένεια
  • Φύλο
  • Αριθμός ταξιδιωτικού εγγράφου
  • Ημερομηνία λήξης ταξιδιωτικού εγγράφου
  • Πλήρης διεύθυνση προορισμού (μόνο για ταξίδι στις ΗΠΑ)

Η Air Transat λειτουργεί επίσης σε πλήρη συμμόρφωση με τις απαιτήσεις του προγράμματος Secure Flight.

Για ένα ταξίδι χωρίς προβλήματα, συνιστούμε θερμά σε ΟΛΟΥΣ τους επιβάτες να ταξιδεύουν με έγκυρο διαβατήριο (ακόμα και για τους προορισμούς όπου το πιστοποιητικό ιθαγένειας/η ταυτότητα με φωτογραφία είναι αποδεκτή εναλλακτική λύση).

 

Πτήσεις εσωτερικού

Όταν ταξιδεύουν στο εσωτερικό του Καναδά, όλοι οι επιβάτες ηλικίας άνω των 12 ετών σε όλους τους αερομεταφορείς υπόκεινται επίσης σε εκ των προτέρων έλεγχο ταυτότητας βάσει του προγράμματος Προστασίας των επιβατών του Υπουργείου Μεταφορών του Καναδά και πρέπει να επιδεικνύουν:

  • Μια έγκυρη ταυτότητα με ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ που έχει εκδοθεί από δημόσια υπηρεσία και εμφανίζει το όνομα, την ημερομηνία γέννησης και το φύλο του επιβάτη,
    Ή
  • Δύο έγκυρα έγγραφα ταυτοποίησης που έχουν εκδοθεί από δημόσια υπηρεσία και δεν περιλαμβάνουν φωτογραφίες, το ένα από τα οποία εμφανίζει το όνομα, την ημερομηνία γέννησης και το φύλο του επιβάτη.

Αυτές οι απαιτήσεις αφορούν ειδικά τις απαιτήσεις τεκμηρίωσης του προγράμματος Προστασίας επιβατών και ΔΕΝ αντικαθιστούν τις απαιτήσεις εισόδου της χώρας προορισμού για τα διεθνή ταξίδια. Αποτελεί δική σας ευθύνη να συγκεντρώσετε όλα τα έγγραφα -συμπεριλαμβανομένων αυτών για τα βρέφη και τα παιδιά– που απαιτούνται από τις αρμόδιες κρατικές αρχές της χώρας που επισκέπτεστε.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε τους ακόλουθους ιστότοπους:

Υπουργείο Εξωτερικών Καναδά – Ταξιδιωτικές εκθέσεις ανά χώρα
Πρεσβείες και προξενεία σε όλο τον κόσμο
Υπουργείο Δημόσιας Ασφάλειας Καναδά

Ταξιδεύετε στον Καναδά; Οι προϋποθέσεις εισόδου έχουν αλλάξει. Μάθετε τι ισχύει για εσάς.

Εκτός από διαβατήριο σε ισχύ, θα χρειαστείτε επίσης τα εξής:

  • Ηλεκτρονική ταξιδιωτική άδεια (eTA)* σε ισχύ ή
  • θεώρηση σε ισχύ ή
  • Κάρτα μόνιμου κατοίκου Καναδά (PRC) σε ισχύ
*Είναι υποχρεωτικό για τους ταξιδιώτες χωρίς καναδικό διαβατήριο, Κάρτα μόνιμου κατοίκου Καναδά ή θεώρηση σε ισχύ να εξασφαλίσουν μια άδεια eTA από την Κυβέρνηση του Καναδά.

Αυτή η προϋπόθεση εισόδου ισχύει για ξένους υπηκόους που δεν χρειάζονται θεώρηση και ταξιδεύουν προς τον Καναδά αεροπορικώς.

Αυτό το έγγραφο θα ζητηθεί κατά το check-in, μαζί με διαβατήριο σε ισχύ.

Οι κάτοχοι καναδικού διαβατηρίου, Κάρτας μόνιμου κατοίκου Καναδά (PRC) ή θεώρησης Καναδά σε ισχύ, καθώς και οι πολίτες των ΗΠΑ, δεν πληρούν τις προϋποθέσεις έκδοσης eTA και θα πρέπει να παρουσιάσουν τα πρωτότυπα έγγραφά τους για να ταξιδέψουν.

Πώς θα υποβάλετε αίτηση;
 

Προτού ταξιδέψουν στον Καναδά, οι ταξιδιώτες θα πρέπει να υποβάλουν μια αίτηση χορήγησης άδειας eTA συμπληρώνοντας μια ηλεκτρονική φόρμα στον ιστότοπο Canada.ca/etaWill open in a separate browser window (διατίθεται μόνο στα Αγγλικά).

Για να συμπληρώσουν την ηλεκτρονική φόρμα, οι αιτούντες άδεια eTA θα πρέπει να έχουν τα εξής:

  • διαβατήριο σε ισχύ
  • διεύθυνση email
  • πιστωτική κάρτα (το κόστος της άδειας eTA είναι CA $7)

Για τους περισσότερους, η άδεια eTA εκδίδεται μέσα σε λίγα λεπτά. H Air Transat συνιστά ανεπιφύλακτα στους αντίστοιχους ταξιδιώτες να υποβάλουν μια αίτηση χορήγησης άδειας eTA κατά την κράτηση της πτήσης τους και κατόπιν να ελέγχουν την κατάσταση της αίτησής τους στον επίσημο ιστότοπο της Κυβέρνησης του Καναδά, στη διεύθυνση Canada.ca/etaWill open in a separate browser window (διατίθεται μόνο στα Αγγλικά).

Μεμονωμένος γονέας/κηδεμόνας/φίλος/ασυνόδευτος - επιστολή εξουσιοδότησης για ταξίδι ανηλίκου

Σχετικά έγγραφα

Οι ανήλικοι πρέπει να έχουν μαζί τους κατάλληλα έγγραφα ταυτοποίησης, όπως πιστοποιητικό γέννησης, διαβατήριο, ταυτότητα, κάρτα μόνιμης κατοικίας ή πιστοποιητικό Ινδιάνικης καταγωγής. Συμβουλευτείτε το ταξιδιωτικό γραφείο σας/το προξενείο της χώρας προορισμού για τα ισχύουσες απαιτήσεις εγγράφων.

Για κάθε προορισμό, για τα παιδιά κάτω των 18 ετών συνιστάται έχουν μαζί τους μια επιστολή συγκατάθεσης υπογεγραμμένη και από τους δύο γονείς ή τον νόμιμο κηδεμόνα, στην περίπτωση που ταξιδεύουν μόνο με τον ένα γονέα ή με άλλα άτομα. Η επιστολή πρέπει να περιλαμβάνει τη διεύθυνση και τους τηλεφωνικούς αριθμούς επικοινωνίας των γονέων ή του κηδεμόνα. Οι διαζευγμένοι ή εν διαστάσει γονείς θα πρέπει να έχουν μαζί τους τα νομικά έγγραφα επιμέλειας ή διαζυγίου ή/και μια επιστολή εξουσιοδότησης για τη διευκόλυνση της εισόδου τους στον Καναδά.

Οι γνωστές απαιτήσεις για ανήλικους ταξιδιώτες είναι οι ακόλουθες (υπόκεινται σε αλλαγές χωρίς προειδοποίηση, συμβουλευτείτε το ταξιδιωτικό γραφείο σας/προξενείο για τους ισχύοντες κανονισμούς σχετικά με τη χώρα προορισμού):

Όλα τα άτομα κάτω των 18 ετών που είναι υπήκοοι χωρών για τις οποίες απαιτείται θεώρηση (βίζα) και ταξιδεύουν στο Ηνωμένο Βασίλειο ως επισκέπτες χρειάζονται θεώρηση "Ανήλικου επισκέπτη".

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με το ταξιδιωτικό γραφείο σας ή επισκεφθείτε τον ιστότοπο της Υπηρεσίας συνόρων (Border Agency) του Ηνωμένου Βασιλείου.

Για ανηλίκους (από 5 έως και 14 ετών) που ταξιδεύουν από την Ιταλία προς τον Καναδά με ιταλικό διαβατήριο ΚΑΙ ταξιδεύουν μόνοι, με τον ένα γονέα ή με τρίτο πρόσωπο.

Για να τους επιτραπεί να ταξιδέψουν, πρέπει να επιδειχθεί στον έλεγχο εισιτηρίων βεβαίωση υπογεγραμμένη από τον απόντα γονέα, και από τους δύο γονείς ή τον νόμιμο κηδεμόνα η οποία να φέρει τη σφραγίδα της ιταλικής αστυνομικής αρχής της περιοχής τους. Οι επιβάτες που δεν διαθέτουν αυτήν τη βεβαίωση δεν θα μπορέσουν να διέλθουν από τον έλεγχο εισιτηρίων.

Για περαιτέρω πληροφορίες, επισκεφτείτε τη σελίδα http://poliziadistato.it/articolo/191/

Ανήλικοι κάτω των 18 ετών - έξοδος από τη Δομινικανή Δημοκρατία χωρίς συνοδό Ή έξοδος από τη Δομινικανή Δημοκρατία συνοδευόμενοι από διαφορετικό άτομο από αυτό με το οποίο εισήλθαν.

Για να του επιτραπεί να ταξιδέψει, ο ανήλικος πρέπει να διαθέτει επιστολή συγκατάθεσης, επικυρωμένη από συμβολαιογράφο και μεταφρασμένη στα Ισπανικά για την ΕΞΟΔΟ από τη Δομινικανή Δημοκρατία. Η εν λόγω επιστολή συγκατάθεσης πρέπει να είναι υπογεγραμμένη και από τους δύο γονείς, από τον έτερο γονέα αν το παιδί ταξιδεύει μόνο με τον ένα (τον νόμιμο κηδεμόνα ή το γονέα που έχει την επιμέλεια του παιδιού) και πρέπει να εγκρίνει το ταξίδι και να αναφέρει τους προορισμούς και τις ημερομηνίες του ταξιδιού. Αν έχει συνταχθεί στον Καναδά, η εν λόγω επιστολή πρέπει να επικυρωθεί από την πρεσβεία ή το προξενείο της Δομινικανής Δημοκρατίας που βρίσκεται πιο κοντά στην κατοικία του γονέα ή του κηδεμόνα και να μεταφραστεί στα Ισπανικά. Η μετάφραση ή η επικύρωση από συμβολαιογράφο μπορεί να γίνει επίσης στη Δομινικανή Δημοκρατία.

Ανήλικοι κάτω των 18 ετών που ταξιδεύουν με έναν από τους δύο γονείς, οποιονδήποτε από τους δύο

Όταν ένας ανήλικος κάτω των 18 ετών ταξιδεύει με έναν από τους δύο γονείς, οποιονδήποτε από τους δύο, απαιτείται επιστολή από τον απόντα γονέα. Η επιστολή αυτή δεν χρειάζεται να επικυρωθεί από συμβολαιογράφο και πρέπει να επιδεικνύεται κατά την είσοδο και την έξοδο. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε τον ιστότοπο Κυβέρνησης του Καναδά.

Από τις 15 Ιανουαρίου 2017, οι ανήλικοι (κάτω των 18 ετών) που κατοικούν στη Γαλλία (συμπεριλαμβάνονται οι Γαλλικές Αντίλλες) οι οποίοι δεν συνοδεύονται από γονιό ή αρμόδιο κηδεμόνα δεν θα επιτρέπεται να αναχωρούν από τη χώρα χωρίς εξουσιοδότηση "Autorisation de sortie du territoire (AST)".

Για να ταξιδέψουν στον Καναδά, οι ανήλικοι θα πρέπει να διαθέτουν τα ακόλουθα έγγραφα: .
:
1. Διαβατήριο σε ισχύ

2. Εξουσιοδότηση AST υπογεγραμμένη από γονιό ή αρμόδιο κηδεμόνα

3. Φωτοαντίγραφο Αστυνομικής ταυτότητας ή Διαβατηρίου του υπογράφοντος γονιού (θα πρέπει να βρίσκεται σε ισχύ ή η ημερομηνία λήξης του να μην υπερβαίνει τα 5 έτη)
Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την εξουσιοδότηση AST και για να κατεβάσετε τη φόρμα, επισκεφτείτε τον τον επίσημο ιστότοπο των γαλλικών διοικητικών υπηρεσιών Will open in a separate browser window (μόνο στα Γαλλικά).
 
Για τα ταξίδια στον Καναδά απαιτείται επίσης άδεια eTA (Ηλεκτρονική ταξιδιωτική άδεια) καθώς και όλες οι απαραίτητες θεωρήσεις.


Από τις 17 Ιουλίου 2019, οι Ισπανοί πολίτες ηλικίας κάτω των 18 ετών που ταξιδεύουν μόνοι τους εκτός της ευρωπαϊκής επικράτειας πρέπει να διαθέτουν ειδική άδεια η οποία εκδίδεται από ένα τοπικό ισπανικό αστυνομικό τμήμα, τοπικό δημαρχείο ή συμβολαιογράφο. Το έγγραφο πρέπει να φέρει την επίσημη σφραγίδα της αρμόδιας αρχής καθώς και τις υπογραφές και των δύο γονέων ή των νόμιμων κηδεμόνων. Το έγγραφο πρέπει επίσης να αναφέρει τον προορισμό ή τους προορισμούς και τις ημερομηνίες ταξιδιού.

Η ανταπόκριση χωρίς θεώρηση ενδέχεται να επιτρέπεται όταν τηρούνται ορισμένες προϋποθέσεις. Είναι διαθέσιμη στα ακόλουθα αεροδρόμια: Άμστερνταμ, Αθήνα, Βρυξέλλες, Λαμέτσια Τέρμε, Παρίσι Charles-de-Gaulle, Ρώμη.

Η ανταπόκριση χωρίς θεώρηση δεν επιτρέπεται προς τους ακόλουθους προορισμούς: Βαρκελώνη, Βασιλεία, Βουδαπέστη, Μπορντό, Δουβλίνο, Φάρο, Λισαβόνα, Λυών, Μαδρίτη, Μάλαγα, Μασσαλία, Νάντη, Νίκαια, Πόρτο, Πράγα, Τουλούζη, Βενετία, Ζάγκρεμπ.

Σημαντικό
  • Το Ηνωμένο Βασίλειο δεν είναι μέρος των διαδικασιών ανταπόκρισης χωρίς θεώρηση, καθώς οι θεωρήσεις ανταπόρισης εκδίδονται τοπικά.
  • Τα εισιτήρια σε ηλεκτρονική και έντυπη μορφή αποτελούν έγκυρα έγγραφα για ταξίδια. Μια μη επιβεβαιωμένη κράτηση δεν είναι έγκυρη για ανταπόκριση χωρίς θεώρηση.
  • Εάν σας ζητηθεί κάρτα μόνιμου κατοίκου για ανταπόκριση χωρίς θεώρηση, βεβαιωθείτε ότι είναι έγκυρη.

Για πλήρεις πληροφορίες, συμβουλευθείτε το ταξιδιωτικό σας γραφείο ή το τοπικό σας προξενείο.

Πτήσεις προς τις ΗΠΑ

Όταν ταξιδεύετε προς τις ΗΠΑ, θα σας ζητηθεί να παράσχετε την πλήρη διεύθυνση διαμονής σας (συμπεριλαμβανομένου του Τ.Κ.). Αν κάνετε πρόκειται να επιβιβαστείτε σε κρουαζιερόπλοιο, πρέπει να παράσχετε το όνομα του κρουαζιερόπλοιου και την πόλη/πολιτεία επιβίβασης. Για την επιτάχυνση της διαδικασίας, να είστε προετοιμασμένοι να παράσχετε αυτές τις πληροφορίες κατά τον έλεγχο.

Πτήσεις προς/από τις ΗΠΑ

Εκτός από τις απαιτήσεις του APIS (Advance Passenger Information System), ο νόμος WHTI (Western Hemisphere Travel Initiative) απαιτεί από όλους τους ταξιδιώτες να διαθέτουν διαβατήριο σε ισχύ ή άλλα κατάλληλο ασφαλές πιστοποιητικό, όταν ταξιδεύουν αεροπορικώς προς/από τις ΗΠΑ, εντός του δυτικού ημισφαιρίου. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε τον ιστότοπο CBP.gov και τον ιστότοπο της Υπηρεσίας Προστασίας των Συνόρων του Καναδά.

Πρόγραμμα απαλλαγής από την υποχρέωση θεώρησης (VWP)

Το Πρόγραμμα απαλλαγής από την υποχρέωση θεώρησης (VWP) δίνει τη δυνατότητα στους πολίτες ορισμένων χωρών να ταξιδέψουν στις ΗΠΑ για λόγους αναψυχής ή επαγγελματικούς λόγους και να παραμείνουν έως 90 ημέρες χωρίς να λάβουν ταξιδιωτική βίζα. Οι επιβάτες πρέπει να έχουν στην κατοχή τους εισιτήρια μετ' επιστροφής. Όλοι οι επιβάτες που επωφελούνται από το πρόγραμμα VWP, ανεξάρτητα από την ηλικία τους ή τον τύπο του διαβατηρίου που χρησιμοποιούν, πρέπει να παρουσιάζουν διαβατήρια με δυνατότητα μηχανικής ανάγνωσης. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε τον ιστότοπο travel.state.gov.

Ηλεκτρονικό Σύστημα Εξουσιοδότησης Ταξιδιού (Electronic System for Travel Authorization - ESTA)

Το σύστημα ESTA είναι ένα πλήρως αυτοματοποιημένο, ηλεκτρονικό σύστημα για τον έλεγχο των επιβατών πριν από την έναρξη του ταξιδιού τους προς τις ΗΠΑ σύμφωνα με το Πρόγραμμα απαλλαγής από την υποχρέωση θεώρησης (VWP). Οι αιτήσεις στο σύστημα ESTA μπορούν να υποβληθούν οποιαδήποτε στιγμή πριν από το ταξίδι προς τις ΗΠΑ και συνιστάται στους επιβάτες που επωφελούνται από το πρόγραμμα VWP να κάνουν αίτηση για λήψη έγκρισης μόλις ξεκινήσουν να σχεδιάζουν το ταξίδι τους. Για περαιτέρω πληροφορίες, επισκεφτείτε τον ιστότοπο Securing America’s Borders (Ασφάλεια των συνόρων της Αμερικής).

Σχέδιο εξυπηρέτησης πελατών και σχέδιο έκτακτης ανάγκης της Air Transat

Σε συμμόρφωση με τις απαιτήσεις του Υπουργείου Μεταφορών των ΗΠΑ, η Air Transat έχει αναπτύξει το Σχέδιο εξυπηρέτησης πελατών Air Transat και το Σχέδιο έκτακτης ανάγκης Air Transat για πολύωρες καθυστερήσεις στον αεροδιάδρομο στα αεροδρόμια των ΗΠΑ. Οι πληροφορίες που περιέχονται σε αυτά τα έγγραφα ισχύουν μόνο για τους επιβάτες των πτήσεων από και προς τις ΗΠΑ

Πρωτοβουλία TSA Cares για επιβάτες που ταξιδεύουν προς/από τις ΗΠΑ

Η TSA Cares αποτελεί ένα επιπλέον, αποκλειστικό πόρο βοήθειας για επιβάτες με αναπηρίες, ιατρικές παθήσεις ή άλλες δυσμενείς καταστάσεις συνθήκες που ισχύουν για αυτούς ή τους αγαπημένους τους, οι οποίοι θέλουν να προετοιμαστούν για τη διαδικασία ελέγχου ασφαλείας πριν από την πτήση. Για περαιτέρω πληροφορίες, επισκεφτείτε τη σελίδα Διοίκηση Ασφάλειας των Μεταφορών των ΗΠΑ.

Παρόλο που καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να διασφαλίσουμε ότι οι πληροφορίες που παρέχουμε στον ιστότοπό μας είναι σωστές και ενημερωμένες, δεν παρέχουμε καμία εγγύηση για την ακρίβεια των παρεχόμενων πληροφοριών. Οι επιβάτες είναι υπεύθυνοι για την παροχή των σωστών εγγράφων για τον προορισμό τους. Δεν θα επιτραπεί η επιβίβαση στους επιβάτες που φέρουν ανεπαρκή ή εσφαλμένα έγγραφα.

Η Air Transat διατηρεί το δικαίωμα να αρνηθεί τη μεταφορά επιβατών για τους ακόλουθους λόγους. Ο επιβάτης:

  • Δεν διαθέτει τα κατάλληλα έγγραφα για τη χώρα προορισμού
  • Έχει μεταδοτική ασθένεια
  • Είναι υπό την επήρεια αλκοόλ, φαρμάκων ή ναρκωτικών
  • Εκδηλώνει ενοχλητική ή/και ανεξέλεγκτη συμπεριφορά

Σημαντικό:

  • Δεν γίνεται επιστροφή χρημάτων ή αντικατάσταση σε περίπτωση που το ταξίδι διακοπεί λόγω απώλειας ή κλοπής των ταξιδιωτικών εγγράφων.
  • Όπου είναι εφικτό, διανέμονται κάρτες τουριστών ή/και έντυπα δήλωσης για το Τελωνείο στη διάρκεια των πτήσεων της Air Transat ή από το ταξιδιωτικό σας γραφείο/διοργανωτή ταξιδίων.

Οι επιβάτες κρουαζιέρας πρέπει να επιδεικνύουν ένα έγκυρο διαβατήριο, ανεξάρτητα από τις απαιτήσεις εισόδου της χώρας στην οποία θα επιβιβαστούν στο πλοίο.

Συμβουλή για το ταξίδι


Για πληροφορίες σχετικά με τα διαβατήρια και όλες τις απαραίτητες θεωρήσεις, επισκεφθείτε τις επίσημες κυβερνητικές υπηρεσίες του Ελλάδα .

Για ένα ταξίδι χωρίς προβλήματα, συνιστούμε θερμά σε ΟΛΟΥΣ τους επιβάτες να ταξιδεύουν με έγκυρο διαβατήριο (ακόμα και για τους προορισμούς όπου το πιστοποιητικό ιθαγένειας/η ταυτότητα με φωτογραφία είναι αποδεκτή εναλλακτική λύση).

Σας φάνηκε χρήσιμη αυτή η σελίδα; Δεν απαιτείται σύνδεση

Κάντε κλικ για να ψηφίσετε "ναι".

Κάντε κλικ για να ψηφίσετε "όχι".

14 4
Λόγος: